fbpx

The Nook House

A natural light transformation in London

To open up the kitchen and dining space to the garden and maximise light while minimising changes to the existing façade, Studio 163 has added a window nook and modest side extension to this London home. The existing narrow galley kitchen had limited natural light, so a large window was introduced that also acts as a reading space, a seating area around the breakfast table, and extra storage. The new kitchen and dining area showcases a restrained palette of materials that complements the tranquil feeling of the garden, along with a subtle terrazzo for the backsplash that provides a playful touch to the kitchen. Additionally, the brief included a subterranean wine cellar which required significant excavation works and the pouring of over three tonnes of cement.

Design: Studio 163
Photography: Emanuelis Stasaitis

The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163
The Nook House London - Studio 163

For Weekly Inspiration

Sign up to HEY GENTS

For Weekly Inspiration

Sign up to HEY GENTS