A password will be e-mailed to you.

Nestled amongst a row of charming homes in the leafy suburbs of Victoria, this sleek white house has been designed specifically to complement its lush green surroundings. Acting as a backdrop to facilitate a modern family, architects Studio Four have employed simple, low-lying architectural language to achieve a highly functional, impressive home.

The design of the house is uncomplicated, arranged as a series of vertical planes that not only mimic the growth of the several tall trees and shrubs on the property, but act as visual cues to invite guests to travel to the rear of the house where the public living and entertaining spaces are located. Two separate pavillions are connected by a footway that is open on both sides to reveal the sun-drenched pool and grassed area. The seamless glass walls introduce an abundance of natural light, as well as the ever-changing reflections of the sky and garden.

The bright exterior of the white house is continued inside where rendered walls are combined with varying levels of reflective surfaces to cast and showcase individual shadows. Each room benefits from a unique outlook where the green tones of the gardens provide a calming effect. The curated furniture selections further accentuate the architecture, with clean, simple lines that follow the linear form of the house. Timber and other natural materials are used sparingly to complement the family’s everyday life. Honouring the site, Studio Four has given the residents of this modern home a distinctly unique and beautiful place to live.

Photography by Shannon McGrath.

Visit: Studio Four

White House In Melbourne - Pool White House In Melbourne - Kitchen White House In Melbourne - Living White House In Melbourne - Bed BathWhite House In Melbourne - HallWhite House In Melbourne - StudyWhite House In Melbourne - Garden

 


Read more…

Minimalist Glass & Concrete House In Beverly Hills
Chocolate Factory Converted Into Family Loft In Fitzroy